Bluetooth-ongelmien korjaaminen Windowsissa - Microsoft-tuki (2023)

Windows 11Windows 10

Jos kohtaat ongelmia, kun yrität muodostaa yhteyden Bluetooth-laitteeseen, seuraavassa on joitakin vianmääritysohjeita.

Huomautus:Yleisiä tietoja siitä, miten Bluetooth-laite yhdistetään tietokoneeseen, on ohjeaiheessaBluetooth-laitteen yhdistäminen Windowsissa.

Ennen kuin aloitat

Tarkista seuraavat asiat, ennen kuin aloitat Bluetoothin vianmäärityksen laitteessa:

Tarkista tuotetiedot

Jos olet määrittämässä uutta laitetta ja Bluetoothia ei löydy, tarkista tuotemääritykset varmistaaksesi, että laitteessa on Bluetooth-ominaisuus. Joissakin laitteissa ei ole Bluetoothia.

Varmista, että Bluetooth on käytössä.

Jos käytät kannettavaa tietokonetta, jonka rungossa on fyysinen Bluetooth-kytkin, varmista, että kytkin on otettu käyttöön.

Windows 11:ssä on kaksi tapaa tarkistaa, onko Bluetooth otettu käyttöön. Toimi seuraavasti:

 • Tarkista pika-asetukset:Valitse verkko-, ääni- tai akkukuvakkeet () tehtäväpalkin oikeassa reunassa, etsi Bluetooth-pika-asetus ja ota se sitten käyttöön valitsemalla Bluetooth . Näkyviin tulee "Ei yhteyttä", jos Windows 11-laitteesi ei ole yhteydessä Bluetooth-lisälaitteisiin.

  Bluetooth-ongelmien korjaaminen Windowsissa - Microsoft-tuki (1)

 • Tarkista asetukset:Valitse Käynnistä > Asetukset > Bluetooth-& laitteet . Varmista, että Bluetooth on käytössä.

Huomautus:Kun otat Bluetoothin käyttöön asetuksissa, näyttöön tulee heti seuraava viesti:
"Löydettävissä <computer_name>"

Tarkista Bluetooth-laite

Varmista, että Bluetooth-laitteesi on päällä, ladattu tai että siinä on uudet paristot ja että se on tietokoneen kantaman sisällä. Toimi sitten näin:

 • Poista Bluetooth-laite käytöstä, odota muutama sekunti ja käynnistä se sitten uudelleen.

 • Varmista, että Bluetooth-laite on kantaman sisällä. Jos Bluetooth-laite ei vastaa tai toimii hitaasti, varmista, että se ei ole liian lähellä muita USB-laitteita, jotka on liitetty USB 3.0 -porttiin. Joskus suojaamattomat USB-laitteet voivat häiritä Bluetooth-yhteyksiä.

Tarkista tietokoneesi

Toimi seuraavasti sillä tietokoneella, johon haluat muodostaa laiteparin:

 • Varmista, että lentotila ei ole käytössä: Valitse verkko-, ääni- tai akkukuvakkeet () tehtäväpalkin oikeassa reunassa ja varmista, että Lentotila-pika-asetus on poistettu käytöstä.

 • Ota Bluetooth käyttöön ja poista se käytöstä: Valitse Käynnistä > Asetukset > Bluetooth-& laitteet . Poista Bluetooth käytöstä, odota muutama sekunti ja ota se sitten takaisin käyttöön.

 • Poista Bluetooth-laite ja lisää se sitten uudelleen:Valitse Käynnistä > Asetukset > Bluetooth & laitteet > laitteet . Valitse Laitteet-kohdassaLisää asetuksia Bluetooth-laitteelle, johon sinulla on ongelmia yhteyden muodostamisessa, ja valitse sitten Poista laite > Kyllä. Lisätietoja siitä, miten voit uudelleen muodostaa Bluetooth-laiteparin, on ohjeaiheessa Bluetooth-laitteen yhdistäminen.

Kun Bluetooth ei toimi tai Bluetooth-kuvake puuttuu

Kokeile seuraavia toimia, jos Bluetooth ei toimi. Seuraavassa on muutamia muita yleisiä ongelmia:

 • Bluetooth-kuvake puuttuu tai Bluetoothia ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä.

 • Bluetooth ei toimi Windows‑päivityksen asennuksen jälkeen.

 • Bluetooth ei toimi Windows 11:een Windows 10:stä päivittämisen jälkeen.

 • Bluetooth ei ole näkyvissä Laitehallinnassa eikä tuntemattomia laitteita ole.

Aloita valitsemalla otsikko, jotta näet lisätietoja.

Valitse Käynnistä > Asetukset > Järjestelmän > Vianmääritys > Muut vianmääritykset . Valitse Bluetooth-kohdan vierestä Suorita ja noudata ohjeita.

Avaa vianmäärityksen asetukset

Jos olet äskettäin päivittänyt Windows 11:een tai asentanut Windows 11 -päivityksiä, nykyinen ohjain on ehkä suunniteltu Windowsin aiempaa versiota varten. Voit tarkistaa ohjainpäivitykset automaattisesti seuraavasti:

 1. Valitse tehtäväpalkista Hae, kirjoita laitehallinta ja valitse sitten Laitehallinta tulosluettelosta.

 2. Valitse Laitehallinta, valitse Bluetooth ja valitse sitten Bluetooth-sovittimen nimi, joka saattaa sisältää sanan “radio”.

 3. Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) Bluetooth-sovitinta ja valitse sitten Päivitä ohjain > Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja valitse sitten Sulje.

 4. Kun olet asentanut päivitetyn ohjaimen, valitse Käynnistä > Virta > Käynnistä uudelleen, jos sinua pyydetään käynnistämään uudelleen, ja tarkista sitten, korjaantuiko yhteysongelma.

Jos Windows ei löydä uutta Bluetooth-ohjainta, lataa verkkosovittimen uusin Bluetooth-ohjain tietokoneen valmistajan sivustosta.

Tärkeää:Bluetooth-yhteysongelmat johtuvat usein vanhentuneesta tai yhteensopimattomasta ohjaimesta.

Bluetooth-ohjaimen asentaminen manuaalisesti:

Siirry tietokoneen valmistajan sivustolle ja lataa uusin ohjain. Tee sitten jokin seuraavista:

 • Jos olet ladannut suoritettavan tiedoston (.exe), suorita tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä ja asenna ohjaimet. Siinä pitäisi olla kaikki.

  (Video) 30 Ultimate Windows 10 Tips and Tricks for 2020

 • Jos latasit yksittäisiä tiedostoja ja vähintään yhden tiedoston tarkenne on .inf ja yhden .sys, toimi seuraavasti:

  1. Valitse tehtäväpalkista Hae, kirjoita laitehallinta ja valitse sitten Laitehallinta tulosluettelosta.

  2. Valitse Laitehallinta Bluetooth> Bluetooth-sovittimen nimi. (Jos se ei näy luettelossa, tarkista kohta Muut laitteet.)

  3. Paina verkkosovitinta pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitse sitten Päivitä ohjain > Etsi ohjaimia tietokoneesta.

  4. Valitse Selaa, valitse ohjaintiedostojen tallennussijainti ja valitse sitten OK.

  5. Valitse Seuraava ja asenna ohjain noudattamalla ohjeita. Kun asennus on valmis, valitse Sulje.

  6. Kun olet päivittänyt ohjaimen, valitse Käynnistä > Virta > Käynnistä uudelleen , jos sinua pyydetään käynnistämään uudelleen, ja tarkista, korjaantuiko yhteysongelma.

Jos et näe Bluetooth-kuvaketta, mutta Bluetooth näkyy Laitehallinnassa, yritä poistaa Bluetooth-sovittimen asennus ja käynnistä sitten automaattinen uudelleenasennus. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Valitse tehtäväpalkista Hae, kirjoita laitehallinta ja valitse sitten Laitehallinta tuloksista.

 2. Valitse LaitehallinnassaBluetooth.Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) Bluetooth-sovittimen nimeä (joka voi sisältää sanan "radio") ja valitse Poista laitteen asennus > Poista asennus.

 3. Valitse Aloitus ja valitse sitten Virta > Sammuta .

 4. Kun laitteesi sammuu, odota muutama sekunti ja käynnistä se sitten uudelleen. Windows yrittää asentaa ohjaimen uudelleen.

 5. Jos Windows ei asenna ohjainta automaattisesti uudelleen, avaa Laitehallinta ja valitse Toiminto > Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.

Huomautus:Sinun on ehkä otettava yhteyttä tietokoneen tai muun laitteiston valmistajaan, jotta voit hankkia Bluetooth-sovittimen uusimmat ohjaimet.

Jos nämä vaiheet eivät korjaa Bluetooth-ongelmaa, ilmoita virheestä Windowsin palautekeskuksessa. Näin Microsoft voi määrittää tämän ongelman pääsyyn.

Sisällytä tietoja siitä, mitä olit tekemässä tai tietyt vaiheet, joita suoritit virheen sattuessa. Esimerkiksi jos Bluetooth-ongelmat alkoivat Windowsin päivittämisen tai Windows-version vaihtamisen jälkeen, sisällytä nämä tiedot.

Avaa Palautekeskus

Huomautus:Jos oppilaitos tai työpaikka hallitsee laitetta etkä näe Bluetooth-kuvaketta, organisaatiosi on saattanut poistaa sen käytöstä. Tarkista asia teknisestä tuesta.

Bluetooth-lisälaitteisiin liittyvien ongelmien vianmääritys

Jos voit ottaa Bluetoothin käyttöön, mutta sinulla on ongelmia laiteparin muodostamisessa tai Bluetooth-lisälaitteen käytössä, yritä korjata Bluetooth-lisälaitteisiin liittyvät yleiset ongelmat seuraavien ohjeiden avulla.

Tarkista myös laitteen valmistajan sivusto, etenkin jos muut Bluetooth-laitteesi toimivat. Laitteen valmistajalla on todennäköisesti yksityiskohtaisempia, tuotekohtaisia tietoja ja vianmääritysohjeita.

Aloita valitsemalla otsikko, jotta näet lisätietoja.

 • Jos sinua pyydetään antamaan PIN-koodi laitteen käyttämiseen, mutta et tiedä PIN-koodia:

  • Etsi PIN-koodi laitteen käyttöoppaasta tai etsi se itse laitteesta.

  • Kokeile 0000 tai 1234.

 • Jos sinua pyydetään antamaan PIN-koodi, mutta et näe kohtaa, jonne se kirjoitetaan tietokoneen näytössä, kirjoita 0000 Bluetooth-näppäimistöön ja paina Enter-näppäintä.

 • Yritä ensin poistaa laite ja sitten muodostaa laitepari uudelleen. Laitteen laitepari saattaa olla muodostettu, mutta sitä ei ole yhdistetty – Bluetooth-näppäimistöt, -hiiret ja -kynät muodostavat yhteyden vain tarvittaessa.
  Jos haluat poistaa Bluetooth-laitteen, valitse Aloitus > Asetukset > Bluetooth-& laitteet > laitteet . Valitse Laitteet-kohdassaLisää asetuksia Bluetooth-laitteelle, jonka laitepari on muodostettu mutta joka ei toimi, ja valitse sitten Poista laite > Kyllä. Muodosta tämän jälkeen laitepari uudelleen. Lisätietoja laiteparin muodostamisesta on kohdassaYhdistä Bluetooth-laitteeseen.

Jos sinulla on ongelmia yhdistää Bluetooth-äänilaite tai kuulla ääntä:

 • Varmista, että äänilaite on tietokoneen kantaman sisällä.

 • Varmista, että ääntä toistetaan Bluetooth-laitteen kautta. Valitse Käynnistä > Asetukset > Järjestelmän > ääni . Valitse Valitse, missä ääni toistetaan ja valitse sitten Bluetooth-laite.

 • Jos Bluetooth-laitteesi näkyy laiteparina Asetuksissa > Bluetooth-& laitteet > laitteet , mutta et kuule ääntä, varmista, että se on yhdistetty. Valitse Laitteet-kohdassaLisää vaihtoehtoja laitteen vierestä ja valitse sitten Yhdistä.

 • Yritä poistaa Bluetooth-laite ja muodosta laitepari uudelleen. Jos haluat poistaa Bluetooth-laitteen, valitse Käynnistä > Asetukset > Bluetooth-& laitteet > laitteet . Valitse Laitteet-kohdassaLisää asetuksia Bluetooth-laitteelle, jonka laitepari on muodostettu mutta joka ei toimi, ja valitse sitten Poista laite > Kyllä. Muodosta tämän jälkeen laitepari uudelleen. Lisätietoja laiteparin muodostamisesta on kohdassaYhdistä Bluetooth-laitteeseen.

Jos laite on yhdistetty, mutta äänen laatu on heikko:

 • Varmista, että ääntä toistetaan Bluetooth-laitteen kautta. Valitse Käynnistä > Asetukset > Järjestelmän > ääni . InValitse, mistä ääni toistetaan,valitse Bluetooth-äänilaite.

 • Keskeytä muut asiat, jotka saattavat käyttää Bluetoothia, kuten tiedostojen jakaminen Bluetoothilla. Lisätietoja on ohjeaiheessaÄäniongelmien korjaaminen Windows:ssa.

 • Varmista parhaan mahdollisen äänenlaadun varmistaminen varmistamalla, että Bluetooth-laitteeseen on valittu stereo. Toimi seuraavasti:

  1. Valitse tehtäväpalkin oikeasta reunasta Äänenvoimakkuus ja valitse sitten Äänilaitteiden hallinta ja valitse sitten toistolaite.

  2. Valitse Bluetooth-laite ja varmista, että Stereo-vaihtoehto on valittuna. (Äänenlaadultaan heikompi vaihtoehto on Hands-Free.)

  3. Jos stereo ei ole käytettävissä vaihtoehtona, poista laite Kohdasta Asetukset > Bluetooth & laitteet > Laitteet ja lisää sitten laite uudelleen. Tarkista sitten äänenvoimakkuuspaneeli uudelleen varmistaaksesi, että stereo on valittuna.

Tiedostojen jakaminen

Jos sinulla on ongelmia tiedostojen jakamisessa Bluetoothilla:

 • Kokeile lähijakoa. Lisätietoja lähijaosta

 • Varmista, että Bluetooth on käytössä sekä lähettävässä että vastaanottavassa laitteessa. Jos haluat lisätietoja, tutustu kohtaan Tiedostojen jakaminen Bluetoothilla.

Huomautus:Lähijako on käytettävissä Windows 10 (versio 1803 ja uudemmat) ja Windows 11:ssä.

Puhelimet

PIN-koodin pitäisi näkyä puhelimen näytössä tai tietokoneen näytössä. Varmista, että näkyvissä on oikea PIN-tunnus molemmissa laitteissa.

Liikeohjaimet

Lisätietoja Bluetooth-yhteydessä olevien liikeohjainten ongelmien vianmäärityksestä on kohdassa Windows Mixed Reality ja peliohjaimet.

Kuntoiluseurantalaitteet

Lisätietoja Bluetooth-yhteydessä olevien kuntoiluseurantalaitteiden ongelmien vianmäärityksestä on laitteen valmistajan ohjeissa.

(Video) 10 Advanced Windows 10 Tips and Tricks for 2020

Jos olet kokeillut tämän artikkelin vaiheita tai et näe ratkaisua ongelmaan, ilmoita Windowsin palautekeskuksessa virheestä. Näin Microsoft voi määrittää tämän ongelman pääsyyn.

Sisällytä tarkkoja tietoja siitä, mitä olit tekemässä virheen ilmetessä. Esimerkiksi jos Bluetooth-ongelmat alkoivat Windowsin päivittämisen tai Windows-version vaihtamisen jälkeen, sisällytä nämä tiedot.

Avaa Palautekeskus

Jos kohtaat ongelmia, kun yrität muodostaa yhteyden Bluetooth-laitteeseen, seuraavassa on joitakin vianmääritysohjeita.

Huomautus:Yleisiä tietoja siitä, miten Bluetooth-laite yhdistetään tietokoneeseen, on ohjeaiheessaBluetooth-laitteen yhdistäminen Windowsissa.

Ennen kuin aloitat

Bluetooth-ongelmien korjaaminen Windowsissa - Microsoft-tuki (2)

Tarkista seuraavat asiat, ennen kuin aloitat Bluetoothin vianmäärityksen laitteessa:

Tarkista tuotetiedot

Jos olet määrittämässä uutta laitetta ja Bluetoothia ei löydy, tarkista tuotemääritykset varmistaaksesi, että laitteessa on Bluetooth-ominaisuus. Joissakin laitteissa ei ole Bluetoothia.

Varmista, että Bluetooth on käytössä.

Jos käytät kannettavaa tietokonetta, jonka rungossa on fyysinen Bluetooth-kytkin, varmista, että kytkin on otettu käyttöön.

Windows 10:ssä on kaksi tapaa tarkistaa, onko Bluetooth otettu käyttöön. Toimi seuraavasti:

 • Tarkista tehtäväpalkissa. Valitse toimintokeskus (tai ). Jos et näe Bluetoothia, valitse Laajenna tuodaksesi Bluetoothin näkyviin ja valitse sitten Bluetoothottaaksesi sen käyttöön. Näytöllä lukee “Ei yhteyttä”, jos Windows 10 -laitteesi ei muodosta laiteparia minkään Bluetooth-lisälaitteen kanssa.

 • Tarkista asetuksissa. Valitse Aloita-painike ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteet . Varmista, että Bluetooth on käytössä.

Huomautukset:

 • Kun otat Bluetoothin käyttöön asetuksissa, seuraava sanoma tulee näyttöön välittömästi:

 • "Laite on nyt löydettävissä nimellä <computer_name>"

Tarkista Bluetooth-laite

Varmista, että laitteesi on otettu käyttöön, ladattu tai että siinä on uudet paristot ja että se on kantaman sisällä tietokoneeseen, johon haluat muodostaa yhteyden. Toimi sitten näin:

 • Poista Bluetooth-laite käytöstä, odota muutama sekunti ja käynnistä se sitten uudelleen.

 • Varmista, että Bluetooth-laite on kantaman sisällä. Jos Bluetooth-laite ei vastaa tai toimii hitaasti, varmista, että se ei ole liian lähellä muita USB-laitteita, jotka on liitetty USB 3.0 -porttiin. Joskus suojaamattomat USB-laitteet voivat häiritä Bluetooth-yhteyksiä.

Tarkista tietokoneesi

Toimi seuraavasti sillä tietokoneella, johon haluat muodostaa laiteparin:

 • Tarkista, että lentotila on poistettu käytöstä: Valitse Aloitaja valitse sitten Asetukset > Verkko ja Internet > Lentotila. Tarkista, että Lentotila on poistettu käytöstä.

 • Bluetoothin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä: Valitse Aloita ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteet. Poista Bluetooth käytöstä, odota muutama sekunti ja käynnistä se sitten uudelleen.

 • Poista Bluetooth-laite ja lisää se sitten uudelleen: Valitse Aloita ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteet. Valitse Bluetooth-kohdassa laite, johon sinulla on ongelmia muodostaa yhteys, ja valitse sitten Poista laite > Kyllä. Lisätietoja siitä, miten voit uudelleen muodostaa Bluetooth-laiteparin, on ohjeaiheessa Bluetooth-laitteen yhdistäminen.

Kun Bluetooth ei toimi tai Bluetooth-kuvake puuttuu

Bluetooth-ongelmien korjaaminen Windowsissa - Microsoft-tuki (3)

Kokeile seuraavia toimia, jos Bluetooth ei toimi. Seuraavassa on muutamia muita yleisiä ongelmia:

 • Bluetooth-kuvake puuttuu tai Bluetoothia ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä.

 • Bluetooth ei toimi Windows 10 ‑päivityksen asennuksen jälkeen.

 • Bluetooth ei toimi Windows 10:een Windows 8.1:stä tai Windows 7:stä päivittämisen jälkeen.

 • Bluetooth ei ole näkyvissä Laitehallinnassa eikä tuntemattomia laitteita ole.

  (Video) Miten tyhjätään kovalevy omista tiedoista (Windows 10)

Aloita valitsemalla otsikko, jotta näet lisätietoja.

Valitse Aloita ja valitse sitten Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Vianmääritys. Valitse kohdassaEtsi ja korjaa muita ongelmiaBluetooth ja valitse sitten Suorita vianmääritys ja noudata ohjeita.

Avaa vianmäärityksen asetukset

Jos olet äskettäin päivittänyt Windows 10:een tai asentanut Windows 10 -päivityksiä, nykyinen ohjain on mahdollisesti suunniteltu aiemmalle Windows-versiolle. Voit tarkistaa ohjainpäivitykset automaattisesti seuraavasti:

 1. Kirjoita tehtäväpalkin hakukenttäänLaitehallinta ja valitse hakutuloksista Laitehallinta.

 2. Valitse Laitehallinnassa Bluetooth ja valitse sitten Bluetooth-sovittimen nimi, joka saattaa sisältää sanan ”radio”.

 3. Paina Bluetooth-sovitinta pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitse sitten Päivitä ohjain > Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita ja valitse sitten Sulje.

 4. Kun olet asentanut päivitetyn ohjaimen, valitse aloituspainike ja valitse sitten Virta > Käynnistä uudelleen, jos sinua pyydetään käynnistämään uudelleen. Tarkista sen jälkeen, korjaantuiko yhteysongelma.

Jos Windows ei löydä uutta Bluetooth-ohjainta, lataa verkkosovittimen uusin Bluetooth-ohjain tietokoneen valmistajan sivustosta.

Tärkeää:Bluetooth-yhteysongelmat johtuvat usein vanhentuneesta tai yhteensopimattomasta ohjaimesta.

Bluetooth-ohjaimen asentaminen manuaalisesti:

Siirry tietokoneen valmistajan sivustolle ja lataa uusin ohjain. Tee sitten jokin seuraavista:

 • Jos olet ladannut suoritettavan tiedoston (.exe), suorita tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä ja asenna ohjaimet. Siinä pitäisi olla kaikki.

 • Jos latasit yksittäisiä tiedostoja ja vähintään yhden tiedoston tarkenne on .inf ja yhden .sys, toimi seuraavasti:

  1. Kirjoita tehtäväpalkin hakuruutuun Laitehallinta ja valitse Laitehallinta hakutuloksista.

  2. Valitse Laitehallinnassa Bluetooth > Bluetooth-sovittimen nimi. (Jos se ei näy luettelossa, tarkista kohta Muut laitteet.)

  3. Paina verkkosovitinta pitkään (tai napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella) ja valitse sitten Päivitä ohjain > Etsi päivitettyä ohjainohjelmistoa tietokoneesta.

  4. Valitse Selaa, valitse sitten ohjaintiedostojen tallennussijainti ja valitse OK.

  5. Valitse Seuraava ja asenna ohjain noudattamalla ohjeita. Kun asennus on valmis, valitse Sulje.

  6. Kun olet päivittänyt ohjaimen, valitse aloituspainike ja valitse sitten Virta > Käynnistä uudelleen, jos sinua pyydetään käynnistämään tietokone uudelleen. Tarkista sen jälkeen, korjaantuiko yhteysongelma.

Jos et näe Bluetooth-kuvaketta mutta Bluetooth näkyy Laitehallinnassa, kokeile poistaa Bluetooth-sovittimen asennus ja käynnistää automaattinen uudelleenasennus. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Kirjoita tehtäväpalkin hakuruutuun laitehallinta ja valitse Laitehallinta hakutuloksista.

 2. Valitse LaitehallinnassaBluetooth.Paina pitkään (tai napsauta hiiren kakkospainikkeella) Bluetooth-sovittimen nimeä (joka saattaa sisältää sanan ”radio") ja valitse Poista laitteen asennus.

 3. Valitse Aloita ja valitse sitten Virta > Sammuta.

 4. Kun laitteesi sammuu, odota muutama sekunti ja käynnistä se sitten uudelleen. Windows yrittää asentaa ohjaimen uudelleen.

 5. Jos Windows ei asenna ohjainta uudelleen automaattisesti, Avaa Laitehallinta ja valitse Toiminto > Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.

Huomautus:Sinun on ehkä otettava yhteyttä tietokoneen tai muun laitteiston valmistajaan, jotta voit ladata uusimmat ohjaimet Bluetooth-sovittimellesi.

Jos nämä menetelmät eivät ratkaise Bluetooth-ongelmaasi, ilmoita Windowsin palautekeskuksessa virheestä. Näin Microsoft voi määrittää tämän ongelman pääsyyn.

Sisällytä tietoja siitä, mitä olit tekemässä tai tietyt vaiheet, joita suoritit virheen sattuessa. Esimerkiksi jos Bluetooth-ongelmat alkoivat Windowsin päivittämisen tai Windows-version vaihtamisen jälkeen, sisällytä nämä tiedot.

Avaa Palautekeskus

Huomautus:Jos oppilaitos tai työpaikka hallitsee laitetta etkä näe Bluetooth-kuvaketta, organisaatiosi on saattanut poistaa sen käytöstä. Tarkista asia järjestelmänvalvojalta.

Bluetooth-lisälaitteisiin liittyvien ongelmien vianmääritys

Jos voit ottaa Bluetoothin käyttöön, mutta sinulla on ongelmia Bluetooth-lisälaitteen laiteparin muodostamisessa tai käyttämisessä, noudata seuraavia Bluetooth-lisälaitteiden yleisiin ongelmiin liittyviä vianmääritysmenetelmiä.

Tarkista myös laitteen valmistajan sivusto, etenkin jos muut Bluetooth-laitteesi toimivat. Laitteen valmistajalla on todennäköisesti yksityiskohtaisempia, tuotekohtaisia tietoja ja vianmääritysohjeita.

Aloita valitsemalla otsikko, jotta näet lisätietoja.

 • Jos sinua pyydetään antamaan PIN-koodi laitteen käyttämiseen, mutta et tiedä PIN-koodia:

  • Etsi PIN-koodi laitteen käyttöoppaasta tai etsi se itse laitteesta.

  • Kokeile syöttää 0000 tai 1234.

   (Video) Windows 10 Einstellungen, die ihr sofort ändern solltet

 • Jos sinua pyydetään antamaan PIN-koodi, mutta et näe kohtaa, jonne se kirjoitetaan tietokoneen näytössä, kirjoita 0000 Bluetooth-näppäimistöön ja paina Enter-näppäintä.

 • Yritä ensin poistaa laite ja sitten muodostaa laitepari uudelleen. Laitteen laitepari saattaa olla muodostettu, mutta sitä ei ole yhdistetty – Bluetooth-näppäimistöt, -hiiret ja -kynät muodostavat yhteyden vain tarvittaessa.
  Jos haluat poistaa Bluetooth-laitteen, valitseAloita ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteet.ValitseBluetooth-laite, jonka kanssa laitepari on muodostettu mutta joka ei toimi, ja valitse sitten Poista laite > Kyllä. Muodosta tämän jälkeen laitepari uudelleen. Lisätietoja laiteparin muodostamisesta on ohjeaiheessa Yhteyden muodostaminen Bluetooth-laitteisiin.

Jos sinulla on ongelmia yhdistää Bluetooth-äänilaite tai kuulla ääntä:

 • Varmista, että äänilaite on tietokoneen kantaman sisällä.

 • Varmista, että ääntä toistetaan Bluetooth-laitteen kautta. Valitse Aloita ja valitse sitten Asetukset > Järjestelmä > Ääni . Valitse Bluetooth-laite kohdassaValitse toistolaite.

 • Jos laite näkyy muodostettuna laiteparina, mutta ääntä ei kuulu, varmista, että se on liitetty. Valitse Aloita ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteet. Valitse Bluetooth-kohdassa laite ja valitse sitten Yhdistä.

 • Kokeile poistaa laitepari ja muodostaa se uudelleen laitteessa. Jos haluat poistaa laiteparin, valitseAloita ja valitse sitten Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteet. ValitseBluetooth-laite, jonka kanssa laitepari on muodostettu mutta joka ei toimi, ja valitse sitten Poista laite > Kyllä. Muodosta tämän jälkeen laitepari uudelleen. Lisätietoja laiteparin muodostamisesta on ohjeaiheessa Yhteyden muodostaminen Bluetooth-laitteisiin.

Jos laite on yhdistetty, mutta äänen laatu on heikko:

 • Varmista, että ääntä toistetaan Bluetooth-laitteen kautta. Valitse Aloita ja valitse sitten Asetukset > Järjestelmä > Ääni . Valitse Bluetooth-äänilaiteValitse toistolaite -kohdassa.

 • Keskeytä muut asiat, jotka saattavat käyttää Bluetoothia, kuten tiedostojen jakaminen Bluetoothilla. Lisätietoja on ohjeaiheessaÄäniongelmien korjaaminen Windowsissa.

 • Varmista, että Bluetooth-laitteen asetukseksi on valittu Stereo, jotta voit nauttia parhaasta mahdollisesta äänenlaadusta. Toimi seuraavasti:

  1. Napsauta tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevaa Äänenvoimakkuus -kuvaketta ja valitse sitten toistolaite kaksoisnuolikuvakkeella.

  2. Valitse Bluetooth-laite ja varmista, että Stereo-asetus on valittuna. (Äänenlaadultaan heikompi vaihtoehto on Hands-Free.)
   Bluetooth-ongelmien korjaaminen Windowsissa - Microsoft-tuki (4)

  3. Jos stereo ei ole käytettävissä vaihtoehtona, poista laite kohdassa Asetukset > Laitteet > Bluetooth ja muut laitteetja lisää sitten laite uudelleen. Tarkista sitten Äänenvoimakkuus ‑paneeli uudelleen ja varmista, että stereo on valittuna.

Jos Bluetooth-äänenvoimakkuussäätimet eivät enää toimi Windows-päivityksen asentamisen jälkeen, toimi seuraavasti.

Varoitus:Jos muutat rekisteriä väärin, saattaa ilmetä vakavia ongelmia. Voit parantaa suojausta varmuuskopioimalla rekisterinennen kuin yrität muuttaa sitä.

 1. Varmista, että olet asentanut uusimmat päivitykset Windows Updatesta.(Tämän ongelman ratkaisu sisältyi24. lokakuuta 2018 – KB4462933 (käyttöjärjestelmän koontiversio 17134.376) ‑päivitykseenWindows 10:n versiota 1803 varten.)

  Jos haluat tarkistaa päivitykset, valitseAloitaja sittenAsetukset>Päivittäminen ja suojaus>Windows Update>Tarkista päivitykset.

 2. Poista Absoluuttinen äänenvoimakkuus ‑toiminto manuaalisesti käytöstä muuttamalla rekisteriä. Voit tehdä sen valitsemallaAloita ja kirjoittamallacmd.Napsauta hakutuloksissa hiiren kakkospainikkeellaKomentokehoteja valitseSuorita järjestelmänvalvojana.

 3. Syötä komentokehoteikkunassa seuraava komento:

  reg add HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Bluetooth\Audio\AVRCP\CT /v DisableAbsoluteVolume /t REG_DWORD /d 1 /f

  Windows on mahdollisesti käynnistettävä uudelleen, jotta rekisterin muutos otetaan käyttöön.

  Huomautukset:

  • Jos haluat ottaa Absoluuttinen äänenvoimakkuus ‑toiminnon uudelleen käyttöön, kirjoita komentokehoteikkunaan seuraava komento:

  • reg add HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Bluetooth\Audio\AVRCP\CT /v DisableAbsoluteVolume /t REG_DWORD /d 0/f

Tiedostojen jakaminen

Jos sinulla on ongelmia tiedostojen jakamisessa Bluetoothilla:

 • Kokeile lähijakoa. Lisätietoja lähijaosta

 • Varmista, että Bluetooth on käytössä sekä lähettävässä että vastaanottavassa laitteessa. Jos haluat lisätietoja, tutustu kohtaan Tiedostojen jakaminen Bluetoothilla.

Huomautus:Lähijako on käytettävissä vain Windows 10:n versiossa 1803 ja uudemmissa.

Puhelimet

PIN-koodin pitäisi näkyä puhelimen näytössä tai tietokoneen näytössä. Varmista, että näkyvissä on oikea PIN-tunnus molemmissa laitteissa.

Liikeohjaimet

Lisätietoja Bluetooth-yhteydessä olevien liikeohjainten ongelmien vianmäärityksestä on kohdassa Windows Mixed Reality ja peliohjaimet.

Kuntoiluseurantalaitteet

Lisätietoja Bluetooth-yhteydessä olevien kuntoiluseurantalaitteiden ongelmien vianmäärityksestä on laitteen valmistajan ohjeissa.

Jos olet kokeillut tämän artikkelin vaiheita tai et näe ratkaisua ongelmaan, ilmoita Windowsin palautekeskuksessa virheestä. Näin Microsoft voi määrittää tämän ongelman pääsyyn.

Sisällytä tarkkoja tietoja siitä, mitä olit tekemässä virheen ilmetessä. Esimerkiksi jos Bluetooth-ongelmat alkoivat Windowsin päivittämisen tai Windows-version vaihtamisen jälkeen, sisällytä nämä tiedot.

(Video) Anleitung: Windows 10 Bluescreen beheben (Blue Screen Fix Deutsch)

Avaa Palautekeskus

Videos

1. Top 10 Windows 10 Free Apps
(Sele Training)
2. How to Fix Sound or Audio Problems on Windows 10
(ProgrammingKnowledge2)
3. Windows 10 Optimize Performance - 15 Steps
(Sele Training)
4. Windows 10/11 and Windows Servers: Architecture: Unlock troubleshooting secrets
(TechsavvyProductions)
5. HP:n langattomien hiirien ja näppäimistöjen vianmääritys
(HP Support)
6. OM opetusvideo 4: Kaksoisnäytön asetukset Windows 10:ssä
(Office Management Finland)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated: 01/11/2023

Views: 5816

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.