Internet-abonnement | Internet afsluiten voor thuis (2023)

Internet

Een wereld zonder internet bestaat niet meer. Bijna overal kun je het internet gebruiken en bijna elke dag heb je het nodig. Lees meer over internet om een zo goed mogelijke keuze te maken: welke aansluiting en snelheid passen bij jou? Wij helpen je graag met het maken van een keuze. Zodat jouw thuis thuis zo optimaal mogelijk is.

Internet-abonnement | Internet afsluiten voor thuis (1)

Internet-abonnement

Thuis internetten? Dan heb je een internet-abonnement nodig. Als je al jaren bij dezelfde provider zit, kan het zijn dat deze provider niet meer het beste internet-abonnement biedt. Bij ons kun je internet vergelijken en een internet-abonnement afsluiten dat voldoet aan je wensen. Je kunt aangeven welke snelheid je wilt, welke verbinding gewenst is en welke provider je voorkeur heeft. In het overzicht dat je krijgt, zie je in één oogopslag welke provider het goedkoopste én snelste internet aan jou biedt. Tevreden over een internet-abonnement? Bij Pricewise is internet afsluiten heel makkelijk en zo gedaan. Binnen 3 stappen heb je al een nieuw internet-abonnement.

Internetsnelheid

De snelheid van het internet is een belangrijke factor bij het kiezen van een internet-abonnement dat bij je past. De internetsnelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconde (Mb/s). Ga na hoeveel Mb/s jij nodig hebt om thuis goed te internetten. Op basis hiervan kun je beslissen of je voor een lichte (tot 20 Mb/s), normale (van 20 tot 50 Mb/s) of zware (vanaf 50 Mb/s) internetverbinding gaat. Geef in de vergelijker aan welke downloadsnelheid jij minimaal wilt hebben en wij zetten de goedkoopste en beste internet-abonnementen voor je op een rij. Zo vind je eenvoudig het allersnelste internet dat beschikbaar is in jouw postcodegebied. Snel én goedkoop internet gevonden? Thuis internet afsluiten is zo geregeld.

(Video) BESPAREN op internet en tv ZIGGO vs KPN **TIPS**

Internetverbinding

Het internet thuis wordt in Nederland via de volgende technieken aangeboden: ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. DSL en kabelinternet zijn beide vormen van breedbandinternet. Glasvezel is een nieuwere techniek. Allemaal hebben ze specifieke eigenschappen en voor- en nadelen:

ADSL
ADSL is een digitale technologie waarbij je via de vaste telefoon kunt internetten. Het is dus van belang dat je een telefoonaansluiting hebt. De snelheid van ADSL hangt af van de afstand tot de centrale van de aanbieder. Het signaal wordt zwakker als je meer dan 2 kilometer van de wijkcentrale woont. Wel is ADSL bijna overal beschikbaar en is er keuzevrijheid van verschillende providers.

VDSL
Een VDSL- en ADSL-verbinding lijken erg op elkaar. Beide zijn DSL-verbindingen, wat inhoudt dat de verbinding via de telefoonlijn binnenkomt. VDSL laat hogere doorvoersnelheden toe dan een ADSL-verbinding én de maximale afstand tot de centrale is vergroot. VDSL is over het algemeen iets duurder dan ADSL, dit komt doordat het internet daarbij sneller is.

Kabelinternet
Kabelinternet maakt gebruik van een coaxkabel met hoge snelheid en stabiele verbinding. Deze deel je vaak met de buren, wat soms zorgt voor langzaam internet, de afstand tot de wijkcentrale heeft dan weer geen invloed op de verbinding. Voor internet via de kabel moet je als basisdienst televisie afnemen en meestal is er voor deze verbinding maar één provider te kiezen op je adres. Kabelinternet is doorgaans duurder dan ADSL en VDSL, maar ook sneller.

Glasvezel
Glasvezel is de snelste vorm van internet. Glasvezel is sneller én betrouwbaarder dan kabel of ADSL. Met glasvezel hou je even snel internet thuis, ongeacht de afstand van de wijkcentrale en het aantal personen in de wijk die op het internet zitten. Glasvezel is nog niet beschikbaar in elk postcodegebied. Of jij al voor glasvezel kunt kiezen is dus afhankelijk van waar je woont.

(Video) Orange: Easy Internet At Home

Thuis internet

Naast mobiel internetin sim only- en mobiel-abonnementen, oftewel het internet voor mobiele telefoons, speelt het thuis-internet ook een steeds grotere rol in huis. We gamen ermee en streamen series en films. Het internet bepaalt dan ook voor een groot deel de prijs van je pakket. Dit is een stuk duurder dan het gebruiken van de telefoon en/of televisie. Je kunt internet thuis afsluiten in verschillende abonnementsvormen. Je kunt kiezen voor alleen internet, een abonnement met internet en bellen, een internet- en tv-abonnement of een alles-in-1-pakket.

Internet en bellen
Het is slim om internet en bellen te combineren in één pakket als je vaak gebruikmaakt van het internet thuis, maar ook de vaste telefoon nog steeds gebruikt. Tv kijken doe je nauwelijks, óf dat doe je ook tijdens het internetten. Bij Pricewise kun je makkelijk internet en bellen vergelijken. Je krijgt dan een een overzicht van alle voordelige pakketten. Het loont ook om de tv- en internet-pakketten los te bekijken. Soms is dit goedkoper.

Internet en tv
Gebruik jij vaak het internet thuis, kijk jij ook nog veel naar de tv, maar maak je eigenlijk geen gebruik van de vaste telefoon? Dan is het verstandig om eens te kijken naar een combinatiepakket waarmee je kunt internetten én tv kunt kijken. Een combinatie van internet en digitale tv is vaak een stuk voordeliger dan het afsluiten van 2 losse pakketten. Naast het feit dat je bespaart op de kosten, is een pakket met internet én tv ook makkelijk. Je hebt maar één moment van afschrijving en één provider. Internet en tv vergelijken is makkelijk en zo gedaan.

Alles-in-1
Gebruik je zowel internet en tv als de vaste telefoon? Bespaar jezelf tijd en geld en kies voor het gemak van één pakket voor je internet, tv en telefoon. Het is niet alleen voordelig, het is ook makkelijk. Een bedrijf, een factuur en een aanspreekpunt. Kijk in de vergelijker voor een overzicht van alle alles-in-1-pakketten.

Alleen internet
Alleen internet? Dat kan natuurlijk ook. Dit is verstandig als je thuis eigenlijk alleen internet gebruikt. Je kijkt geen televisie meer, of uitsluitend online. En je belt nooit met de vaste telefoon. Het is zonde om hier dan wel voor te betalen, toch? Op deze kosten kun je besparen door alleen een internet-abonnement af te sluiten. Internet vergelijken bij Pricewise helpt je om erachter te komen welk internet-abonnement het beste bij jou past.

(Video) Goedkoop internet

Internetprovider

In Nederland zijn er verschillende internetproviders die ADSL, VDSL, kabel en glasvezel leveren. Niet alle verbindingen zijn via elke provider te krijgen. Op Pricewise vind je de verschillende providers. Deze providers bieden verschillende internet-abonnementen aan. Nu je weet welke soorten internet verschillende providers aanbieden, moet je alleen nog een keuze maken. Denk bij het maken van die keuze aan de gewenste snelheid van het internet en de kosten van het internet-abonnement. Vaak kun je bij deze providers ook kiezen voor abonnementen met televisie en/of vaste telefonie.

Internet via Pricewise

De prijzen die je ziet in onze internetvergelijker zijn 100% onafhankelijk en altijd actueel. De goedkoopste provider staat altijd bovenaan. Pricewise vindt voor jou de beste deal tegen de scherpste prijs. Een internet-abonnement afsluiten via Pricewise kost jou niks extra’s. Het levert je alleen maar voordelen op. Voor ons maakt het niet uit naar welke provider je overstapt. Wij krijgen van iedere provider dezelfde vergoeding. Heb je een nieuwe provider gevonden en nieuwe internet-abonnement afgesloten? Dan heb je nog 14 dagen bedenktijd.

Internet-abonnement afsluiten in 3 stappen

Overstappen op een ander abonnement voor internet thuis is makkelijker dan je misschien denkt. In 3 stappen kies je nieuw internet-abonnement. Dat doe je zo:

  1. Vul je postcode en huisnummer in en geef aan of je alleen internet wilt of ook tv en bellen mee wilt nemen in de vergelijking. Met die informatie kunnen we alle internetproviders tonen die beschikbaar zijn op je adres.
  2. Vergelijk internet. Filter op prijs, snelheid, aanbieders, type verbinding en geef eventueel alsnog aan dat je ook televisie en/of bellen mee wilt nemen in de vergelijking. Geef bij ‘Installatie’ aan of of je een monteur nodig hebt voor je installatie. Onder 'Meer informatie' vind je meer uitleg over de aanbieder, het internet-abonnement en de kosten. De meeste aanbieders geven je gratis een wireless modem bij de aanbieding. Ook dat vind je terug onder 'Meer informatie'.
  3. Enthousiast over een internet-abonnement? Vul je gegevens in en vraag het internet-abonnement aan. Wij sturen je aanvraag door naar de provider. Bij veel internet-abonnementen bieden wij tijdens de aanvraag een gratis overstapservice. Maak je gebruik van onze overstapservice? Dan hoef je je oude internet-abonnement niet zelf op te zeggen. Dat doen wij voor je. Thuis internet afsluiten gaat op deze manier best makkelijk, toch?

Meer weten over internet thuis?

Misschien heb je nog vragen. Over je aansluiting, de installatie of de overstap, bijvoorbeeld. Neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je met jouw situatie. Voor, tijdens en na de overstap. Je kunt ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen.

Over Pricewise

Pricewise vindt dat elke Nederlander de beste deal verdient voor energie, verzekeringen en internet, tv en bellen. Daarom maakt Pricewise iedereen wakker, wijzer en zetten we samen de markt op scherp.

De eerlijkste vergelijking

Hoe scherper de prijs, hoe hoger de leverancier, verzekeraar of provider komt. Zo simpel is het! We krijgen van elke energieleverancier dezelfde vergoeding. Van verzekeraars krijgen we een doorlopende of eenmalige provisie.

Zeer compleet

We maken geen onderscheid in de energieaanbiedingen, maar laten alles zien. Zo weet je zeker dat je een compleet overzicht hebt. Zonder filter, zonder gedoe. Bij verzekeringen en abonnementen geven we je een zéér compleet overzicht. We streven ernaar je een volledige vergelijking te tonen.

De laagste prijs

Wij regelen exclusieve kortingen voor je, waarmee je serieus bespaart. Ben je overgestapt en vind je ergens anders hetzelfde product van dezelfde provider, voor een nog lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug.

(Video) Internet- en wifi-problemen oplossen | Monteur Jordi helpt

Gratis overstapcoach

Zie je op tegen overstappen? Nergens voor nodig. Wij zien erop toe dat je huidige abonnement wordt opgezegd. Onze overstapcoaches kunnen je helpen bij elke stap. Helemaal gratis!

14 dagen bedenktijd

Is je nieuwe verzekering een feit? Daarna heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je de overstap kosteloos bij de provider annuleren.

(Video) Alles over glasvezel - Tips en advies (Consumentenbond)

Videos

1. Welke internetsnelheid is écht nodig?
(xs4all)
2. Internet vergelijken
(Prijsvergelijken)
3. Eigen Router Gebruiken? | Zeg DOEI tegen de router van je provider!
(TechTime)
4. Best internet & TV provider in the Netherlands?
(PartnerPete)
5. Decentraal internet. Waarom en hoe? | De Andere Agenda Podcast
(De Andere Krant)
6. Wilco en de leugendetector | Alles Kids | Afl. 3
(SBS6)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 02/06/2023

Views: 5802

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.